2025-01-16
今日嚟到黄埔 经过呢间 赞好台湾 本身都钟意食台湾菜嘅我哋 就决定入去试一试😬 睇睇餐牌 啲嘢食有埋相真系好吸引🤩睇咗一阵终于谂好嗌咩食啦😌 用呢张点菜纸自己落单 好方便😗 珍珠奶茶食台湾嘢必饮珍珠奶茶😬 珍珠烟韧有咬口 煮得啱啱好 唔会好甜👍🏻 奶茶叫咗走甜 配埋微糖珍珠 配合得啱啱好😌 小麦胚芽奶茶呢一杯都拣咗走甜 知道小麦胚芽对健康有益 见到其他枱都有人嗌呢杯 所以就想试吓😆 小麦胚芽好似细粒粒麦皮咁 细细粒食落口咬两下 都几特别😇 麻辣丰盛牛肉汤面呢个汤面一上枱已经好香!𩠌菜真系好丰盛 包括有 金钱牛腱、牛腩、牛筋、花枝丸、贡丸 全部牛都炆得好淋软入味 面条系粗面 汤底非常浓郁 麻辣更加系越食越过瘾😆 仲有两嚿萝卜 吸晒啲汤汁 好好味🥹 卤肉香酥排骨饭好大块排骨😍 食落味道啱啱好 望望吓觉得点解个饭有个形状 原来系台湾形状 真系好有心思😇仲有卤蛋同埋蔬菜 卤肉半肥瘦 唔会太咸 米饭粒粒有咬口 配埋一齐食好好味😋 路边摊小拼盘贪心的小孩咩都想试啲 呢个小拼盘包括有盐酥鸡、小香肠、花枝丸 特别推介小香肠 真系台湾嘅味道😗 甘梅脆薯真系啱啱新鲜热辣整起😍 外脆内软 粉皮唔会过厚 入
睇睇餐牌 啲嘢食有埋相真系好吸引🤩
麻辣丰盛牛肉汤面
卤肉香酥排骨饭
路边摊小拼盘
甘梅脆薯
真系啱啱新鲜热辣整起😍 外脆内软 粉皮唔会过厚 入面真系原味番薯 配埋梅粉好正👍🏻
整体嚟讲 呢间 赞好台湾 食物质素不错 环境不错 下次想试埋佢嘅干拌面😊