2024-07-04
呢日嚟到黄大仙 咁啱系食lunch时间 就嚟咗呢间餐厅 离地铁站真系好近 一出就系😮 所以就入去食个丰富嘅烤肉午餐前菜食韩国菜最开心就系有得食好多碟嘅韩式前菜😗 今个午餐食咗泡菜 芽菜 海带 豆角 白萝卜 薯蓉 有咁多款真系好丰富😋 另外嗌任何烧肉套餐都会有免费饮加嘅芝士粟米同埋泡菜炉边蛋🍳 真系食烧肉必备和牛烧肉饭呢个系餐厅新品 估唔到会咁令人满足😌 成碗饭嘅和牛烧肉虽然唔算好厚 但系油脂感满满 加上有酱油嘅调味 面头仲有好多紫洋葱🧅牛肋骨一大块嘅牛肋骨用酱油腌制🐂 一整条牛肋骨嘅长度需要剪开先可以放到喺个炉度烧🔥 咁长嘅牛肉真系好犀利呀 牛肋骨食落口好软腍 牛味十足 呢一个烧肉套餐仲配一个迷你沙律🥗 呢一个系麻酱沙律嚟嘅 另外白饭我哋升级做迷你韩式麻药蛋饭 面头除咗有一啲香脆嘅紫菜之外 仲有一粒溏心蛋😋 蛋嘅面头仲配咗少量三色椒配搭几特别 额外加配朋友话想食得丰富啲 所以我地额外再加配感三款肉类 葱蒜鸡腿肉 鸡腿肉好嫩滑 配埋葱蒜调味几惹味🐥 葱蒜牛五花 呢个同样系以葱蒜调味 话就话系牛五花 但系都唔会太过肥腻🐮 猪肋肉 咬落口几有质感 猪味都浓郁🐷饮品青柠梳打同埋柑橘鲜橙果茶 两
前菜
和牛烧肉饭
牛肋骨
额外加配
饮品
青柠梳打同埋柑橘鲜橙果茶 两杯都好清新 夏天饮就啱晒🍋 个人就比较钟意柑橘鲜橙果茶 佢入面有新鲜嘅果肉 饮落口带点橙嘅甜味🍊
呢度嘅午市套餐真系有好多唔同嘅选择 烧肉又得 饭餐又得😎 下次经过都再嚟食啦