2020-05-26
听过Wasabi拉面好耐,但因为平时好少去开荃湾,所以一直都冇机会食。今日终于同朋友入嚟,加上响应5️⃣1️⃣黄金周,就拣咗呢间想试好耐嘅黄店!冇谂过除咗餐厅deco高质,连拉面都一样咁高,难得遇到一间又好食又好睇嘅黄店,一定要大大力推介俾大一齐惩罚佢!💛💛-日本芥末拉面 $80下次再嗌机会率:🍜🍜🍜🍜🍜冇谂过Wasabi加芝士粉个味系咁惊喜,个Wasabi味本身唔系好咸,加埋芝士粉个味道啱啱好,好多层次好惊喜!个感觉有啲似食紧pesto酱嘅意粉,不过就冇pesto 个香草味咁重,同时个面底就变咗系拉面!-拉面本身可以拣直面或者曲面,朋友话曲面可以更加容易挂喺挂起个汤底,所以就拣咗曲面,而挂汤嘅效果亦都非常之好,面嘅软硬度煮得啱啱好,好啱老编口味!-平时食开嘅拉面汤底都偏咸,但今次呢一个拉面嘅汤底就唔算太咸,食完唔会有成日都想饮水嘅感觉,份量亦都好大,配菜亦都好足料,非常推荐大家一定要黎试吓,我谂我下次想食拉面嘅话都应该会返嚟食呢个会食翻wasabi拉面!-By 🦕 周 - 围 食 👁———————————
日本芥末拉面 $80
下次再嗌机会率:🍜🍜🍜🍜🍜