2024-10-28 402 浏览
同朋友经过黄竹坑Southside想揾野食,睇咗好几间,见到Table 好似几多选择,中西合璧,可以同朋友share 食,无咁单一,价钱又好吸引😆我地叫咗2个餐,朋友想食铁板餐,拣咗免翁牛柳($148),叫咗半成熟,配黑椒汁。佢跟餐个罗宋汤都非常之浓味足料,劲好饮。个牛扒黎度真系刚刚半熟,口熟松软得来又咬口,配埋其他蔬菜同薯角,的确系几正😋绝对冇拣错😝而喜欢食同菜既我,就拣咗港式料理定食 ($138)。我相讲真系超级性价比高,一个定食套餐入边包咗6样食物,分别系:A 养生炖汤,材料满满,非常滋润嘅雪梨汤🥰B 茶碗蒸,馅料丰富,蒸蛋嫩滑👍🏻C 前菜:红油抄手 (可以四选一),个麻辣汁条配得刚好,非常之惹味🤗D 主食:琥珀芥末脆虾球(可以五选一),虾球外脆内弹牙,好味🤤E 米饭:升级兰王蛋酱油饭+$12 (可以升级三选一),令到整体套餐口感提升😌F 养生茶,非常滋润好饮🫶🏻仲要套餐用半价,就可以转到特饮,我哋拣咗✅话梅柚子梳打 ✅热情果乌龙茶呢两款饮品都好fresh ,好味道👅

A 养生炖汤,材料满满,非常滋润嘅雪梨汤🥰
B 茶碗蒸,馅料丰富,蒸蛋嫩滑👍🏻
F 养生茶,非常滋润好饮🫶🏻

仲要套餐用半价,就可以转到特饮,我哋拣咗
✅话梅柚子梳打
✅热情果乌龙茶
呢两款饮品都好fresh ,好味道👅
  • 免翁牛柳
  • 港式料理定食