2021-08-29 38 浏览
香港好食既喇沙真系唔多,见尼间咁多人赞决定要试试佢😌✨肥牛肉喇沙汤配濑粉沟米粉汤底望落唔似好惹味,的确饮落味道偏淡略有椰香味,虾味辣味反而无乜,失望左😞虽然配料肥牛份量几多,豆卜索哂喇沙味好食👍🏻,而面食方面濑粉比起平时食既偏硬身同有烟韧,我个人麻麻地🥲🥲系扣左唔少分✨猪软骨喇沙配油面沟米粉尼个汤底我觉得系香浓过肥牛汤底,就咁望汤底橙黄辣油颜色都已经睇得出,饮落系比另一碗香D。猪软骨唔算太腍🥲想腍D,而面食尼碗拣左油面沟米粉相对尼讲系match过濑粉😂因为油面煮得岩岩好同汤底都好夹👍🏻✨手工虾多士虾多士通常都系配三文治,但尼间系用炸馒头🤪仲要系即叫即炸👍🏻需要只虾唔大只但整体几好食✨越南春卷(3件)春卷食落暖暖地应该唔系即叫即炸🥲但口感方面几特别,因为中间有块紫菜,所以食落有啲烟韧🤣馅料仲有虾同沙律酱✨柠檬薏米水尼杯柠檬薏米水仲加埋奇亚子系入面,口感丰富,甜到适中值得推荐👍🏻总括然而,整体唔错如果底汤可以改善会更好🤔
香港好食既喇沙真系唔多,见尼间咁多人赞决定要试试佢😌

✨肥牛肉喇沙汤配濑粉沟米粉

✨猪软骨喇沙配油面沟米粉

✨手工虾多士
虾多士通常都系配三文治,但尼间系用炸馒头🤪
仲要系即叫即炸👍🏻需要只虾唔大只但整体几好食

✨越南春卷(3件)

✨柠檬薏米水

总括然而,整体唔错如果底汤可以改善会更好🤔
2021-08-27