2024-06-19
铁板特选晚市定食($298)~茶碗蒸🥚一开始会上茶碗蒸先开一开胃😌,食落几滑嫩,加埋蟹肉几有咬口😙。~帆立贝 四元豚🐖师傅将帆立贝煎得岩岩好🧑🍳,配上柚子胡椒汁更提升到帆立贝嘅鲜甜味😋。四元豚带有油脂感食落唔会韧🤓,配昆布盐味道更有层次😗。~樱花虾炒饭🍚有冇人同我一样,食铁板烧最期待嘅系个炒饭🤪。呢个简简单单就咁加咗樱花虾🦐,蛋🥚同葱,味道唔会好浓😌。个饭炒得几干身,口感都唔错😗。~𣸣物汤品🥣正常最后应该系用面豉汤做结尾😗,但𠮶日提前咗喺炒饭之前就上咗🙂↕️。面豉汤仲配咗个渍物😌。因为呢个定食套餐比平时铁板烧份量较少😛,所以我哋仲叫多咗个刺身黎share🤓。~ 博•刺身盛盒($288)刺身包咗甜虾🦐,带子,三文鱼🍣,吞拿鱼同海胆,大部份都几新鲜😌。
~茶碗蒸🥚
~帆立贝 四元豚🐖
~樱花虾炒饭🍚
~𣸣物汤品🥣
~ 博•刺身盛盒($288)