2021-05-03
开咗冇几耐 今日特登黎试食知道佢深水埗好似有一间 不过餐牌唔太相同星期日夜晚去 都预咗多人 但系竟然唔洗等位 入去已经差唔多坐满舖面唔细 间格几好 有啲单人位 又用partition分开咗部份枱 令到感觉上有私人空间啲😆装修简洁 坐得舒服 灯光充足 环境唔嘈之后睇餐牌 劲多选择!有芝士焗咖喱饭 汤乌冬 丼饭 夏威夷丼 仲要全部可以安个人喜好调整 例如咖喱辣度 乌冬汤底 夏威夷丼甚至可以全部自选饮品都睇到眼花撩乱 超多款式配搭 有好多都好特别添落单系自己写纸 之后俾侍应入单我哋三个人去食 每人自己一个丼饭 之后再分两个小食 一杯饮品 饮品跟主食可以减$8先介绍我个夏威夷自选丼 ($78)主食拣一款: 吞拿鱼渍配料拣四款: 红菜头 青瓜粒 中华沙律 蟹柳丝酱汁拣一款: 柚子油醋如果想加多啲主食同配料要另加钱第咗冇几耐已经有得食卖相超吸引😍因为啲配料令个饭七彩颜色咁 见到都开心份量都算多 尤其白饭 上面啲配料就啱啱好🐟吞拿鱼渍其实系腌咗嘅吞拿鱼刺身料不过又唔会好冰冷 食落好滑嫩 亦都好新鲜 的确食到吞拿鱼刺身味 不过可能腌咗 完全唔腥👍🏻肉质好腍 一啲根或者韧位都冇 好好食 仲要份量都唔少🥒
知道佢深水埗好似有一间 不过餐牌唔太相同
装修简洁 坐得舒服 灯光充足 环境唔嘈
饮品都睇到眼花撩乱 超多款式配搭 有好多都好特别添
落单系自己写纸 之后俾侍应入单
饮品跟主食可以减$8
先介绍我个夏威夷自选丼 ($78)
主食拣一款: 吞拿鱼渍
🐟吞拿鱼渍其实系腌咗嘅吞拿鱼刺身料
不过又唔会好冰冷
🥒青瓜就真系纯青瓜粒 咬落清脆 食落清新
红菜头冇咩味 不过染到个饭变咗红色😂
中华沙律味道相对浓 唔知系因为佢啲酱落咗起上面 定系原先已经腌咗 食落偏酸 又有微微辣 如果就咁食可能太浓味 不过捞白饭食就啱啱好
🦀蟹柳丝份量比较少啲 冇乜蟹柳味 可能俾中华沙律抢咗味 佢已经散到一条条好幼嘅丝
至于柚子油醋 食落都真系几酸 系食到少少柚子味 但系捞埋成个饭其实就啱啱好 反而好过出面其他夏威夷丼专门店 (成日觉得佢哋落得太多酱)
🍚米饭用咗珍珠米 食落暖暖哋 质感ok 只系唔知点解好似冇乜饭香味 但系唔要求得咁多
整体成个饭唔错 好钟意佢可以咩都自己拣
会建议配料拣啲浓味嘅再配啲清淡啲嘅 咁样唔会太咸/酸
下次黎食又可以试另一啲配搭😙
小食系日式炒杂菜 ($38)+ 牛油杂菌帆立贝 ($38)
炒杂菜有青豆 红萝卜丝 菇 娃娃菜 莲藕片
味道比较清淡 好似冇乜落酱汁或者盐
唔会好炒到好油
至于帆立贝 一碟都唔少帆立贝 有6-7粒 中形size 有群边 食落质感几好 肉好淋 然后群边有咬口 只系觉得佢唔够味 虽然用牛油煎 但系食唔到牛油香味 只系食到佢啲油🙈然后同样冇酱汁调味
同埋味道真系唔得 某程度上几难飮吓 伏
佢冇蓝莓味 然后个士多啤梨味超假 饮落根本似饮品药水🥲好甜
仲要冇寒天
所以饮品会建议大家叫返啲大路啲嘅 同埋叫少甜!!!
味道未至于话好好食 感觉调味上可以再做好啲 不过佢用啲材料系靓嘅 所以啲食物质感好好
系饮品差啲 个味真系吓亲我
份量几好 饭普遍多 不过我见啲焗饭又好似相对细份啲
小食冇谂过份量咁足!
环境算舒服
服务都几好 可能因为新开 见佢都好多楼面 然后态度都好 个个都好勤力咁👍🏻
CP值绝对可以话好抵食 我哋今餐叫咗咁多嘢 都只系$302 即系平均每人$100💕开起依个位应该都系想做poly学生生意
希望佢做得长啦 一定会再去试佢其他嘢