2021-02-15
💛💛💛素年💛💛💛事先声明,本人好唔钟意食素食,好唔钟意啲扮肉嘅豆类制品。呢间餐厅完全系颠覆咗我对素食嘅谂法🥺,好食!我哋两个人都唔系好肚饿,所以嗌左一份主食同一份小食。餐厅环境超靓,文青Feel,超多影相位😍。日式咖喱吉列猪扒意大利饭 $108里面包含左好多唔同既配料,新猪肉、芦笋、鸡髀菇、苹果、车厘茄😋。首先讲吓最重要嘅新猪肉,食落去系好似猪肉,咬落去见到个横切面都有猪肉嘅一丝丝,出乎意料既好食👍🏻。意大利饭煮得好,食落硬硬地,有得咬下。份量好大,对得住个价钱,女仔未必食得晒,最好叫佢少饭⚠️。黑松露纯素芝士番薯条 $68系出边食炸薯条就食得多啦,反而蕃薯条就真系比较少食。番薯条非常之甜,又香口又甜好好味😙。重点系个黑松露酱,将炸到脆卜卜嘅番薯条Yum落去个黑松露酱到,就好似有降温嘅效果咁😂。两者好夹,份量大又好食💗。脏脏咖啡 $38我哋嗌既正常嘅奶咖啡,呢度嘅咖啡比较淡,唔重咖啡香🥲,要改善下☝🏻。好处系有好多唔同奶拣,例如鲜奶、豆奶、燕麦奶等等,岩晒素食人士。埋单$214(无加一)
日式咖喱吉列猪扒意大利饭 $108
黑松露纯素芝士番薯条 $68
脏脏咖啡 $38
埋单$214(无加一)