2016-03-24 267 浏览
今日特登黎左呢度食蟹膏饭!之前睇杂志见到介绍所以就黎左,因为之前打过黎想book位唔成功,知道有好多人会黎排队,所以今次我地特登5点9未开店就黎到,等到6点正式开始就有得食!一黎就叫左个蟹膏饭先,系人人黎到都会食既!真系超多蟹膏啊!不过就有d太咸,所以要捞匀晒底下d饭先好食,如果成啖蟹膏放入口会咸得济。不过蟹膏咁足料,都冇失望既!除此之外,重叫左个鳗鱼饭。鳗鱼岩岩好可以盖住半个饭,都足料既,但系汁就真系少左d,个底大部份都系白饭,单调左d。串烧叫左烧菠萝同烧粟米。粟米就唔系好够牛油,但系本身粟米质素高,够晒甜!烧菠萝就好正,超多汁啊!又够晒甜!好彩有3旧咁多,够晒我地share食。重有就系烧安格斯牛一串,都几多汁,不过就唔够软淋,可能因为有d筋位。重有叫左d小食。炸饺子系新鲜即炸,热辣辣好脆口!呢度有一口芝士同紫菜芝士波,唔知有咩分别呢?但系我地就拣左图中呢个紫菜芝士,都系即炸既,外面个皮有d紫菜,入面流晒d芝士出黎,d芝士好浓味,搞到我好想试埋一口芝士!但系冇办法啦,已经叫左好多野食太饱!最后食埋呢个南瓜雪糕,佢另外重有香桃雪巴,都系有个桃装住既,不过我地就冇叫到,拣左呢个南瓜。虽然
蟹膏饭
馒鱼饭
西京安格斯一口牛
炸饺子
重有叫左d小食。炸饺子系新鲜即炸,热辣辣好脆口!
紫菜芝士丸
南瓜雪糕
最后食埋呢个南瓜雪糕,佢另外重有香桃雪巴,都系有个桃装住既,不过我地就冇叫到,拣左呢个南瓜。虽然就唔觉有南瓜味,但系d雪糕又几滑,唔会话水稀稀咁,唔错唔错!