2020-11-16 503 浏览
讲起荃湾甜品,应该好多人都会谂起路德围人来人往个几间糖水舖😂但作为荃湾地胆,我就带大家试呢间帮衬左好多年既街坊铺啦😍话说我朋友住大窝口个头,有次同佢见面后佢介绍我试佢屋企附近既一间糖水舖😳试完我差唔多次次见佢都R佢陪我食😂然后早排竟然睇youtube见到呢间店既专访,原来呢2年换左个老细,依家系一间真黄店🔥芒果富士山 $50有无人好似小编咁论春夏秋冬都要食雪糕同刨冰😂呢个富士山好高既云尼拿雪糕柱,下面有芒果刨冰,鲜芒果粒同芒果寒天冻?个雪糕好香,个奶味浓到我食完问店员先 confirm到系云尼拿味而唔系牛奶味😳~个刨冰好清凉😍芒草汁好味,仲有啖啖果肉同寒天,2个人share正!宝石金时 $36绿茶雪糕+红豆+绿茶冻!个雪糕既绿茶味几香,绿茶同红豆永远最夹❤️绿色冻涩中带甘😳份量唔会太多,但足够过下口瘾~其实呢间店既招牌好似系窝夫~但我真系超钟意佢既雪糕我次次都嗌雪糕🍦下个要试吓招牌菜先得😳

芒果富士山 $50

宝石金时 $36