2022-09-21
🔸️品谷 🌍 面包📍荃湾大河道100号海之恋商场地下G18号舖系湾仔都买过,估唔荃湾都开左,一于买买买。全人手造,无添加,比值口自己食多几个先。🗨️ 肉桂卷 $26见到人话必买,呢个真系要试。我建议番屋企摊开一层层食🤩佢劲多肉桂糖,超香超够味,正!下次encore先🗨️ 可可泥土 $19呢个面粒粒朱古力豆,食落都香浓,入面分散有朱古力溶,唔系一大个窿fill入去,甘我会觉得朱古力咖啡骰仔好食啲🗨️ 酸种白面包 (厚3块)放左一晚再食都松软,好似新鲜甘,少少烟un,我烘番热食,非常ok 。佢建议唔食要放雪柜架,我博左一晚都挨到无事既以下系之前系湾仔食过既:🗨️ 朱古力咖啡骰仔呢个一次过满足哂两个口味,哩个唔错,入面馅都够,下次都想再食🗨️ 经典牛角包呢个无影低,但酥皮真系层层分明。再睇资料,佢地用独特手法叠出25层,真系几脆!🗨️ 宇治纳言 bagel 食完无太大记忆,因为个味道唔太突出🗨️ 金钻凤梨 bagel 呢个一般啲人大赞bagel好食,个人始终都系觉得原味对半切开,烘底,最食到个种bagel应有既口感
📍荃湾大河道100号海之恋商场地下G18号舖
🗨️ 肉桂卷 $26
下次encore先
🗨️ 可可泥土 $19
🗨️ 酸种白面包 (厚3块)
以下系之前系湾仔食过既:
🗨️ 朱古力咖啡骰仔
🗨️ 经典牛角包
🗨️ 宇治纳言 bagel
食完无太大记忆,因为个味道唔太突出
🗨️ 金钻凤梨 bagel
呢个一般