2024-03-08 61 浏览
屯门御海湾新Cafe The Bay by Cafe au Lait 海湾餐厅! 新餐厅由乃良咖啡团队开,同之前coffee shop的路线唔同,今次多左好多食物的选择,更邀请左拥有20年经验,曾于米芝莲一星餐厅任职大厨多年嘅厨师主理👨🏻‍🍳烹调多款西式菜式,招牌菜有澳洲150天谷饲黑安格斯西冷牛扒、卡邦尼意粉、鳗鱼Risotto、烤西班牙猪鞍扒(叉烧风味)等。餐厅就系御海湾的一个角落,静静地,如果天气无咁冻仲可以坐室外的位置,感觉都几chill架。🔸卡邦尼意粉颜色偏橙的卡邦尼意粉🍝蛋香味好出,质地系好杰身的,加上脆脆地既烟肉,口感都几好,系一个唔错既Carbonara!🔸澳洲150天谷饲黑安格斯西冷牛扒🥩大过我手掌的西冷牛扒,要左五成熟,中间带点粉嫩,食落有咬口。🔸水牛城单骨鸡翼🐥想食啲香口野,要左炸单骨鸡翼,可以拣柚子汁或者水牛城风味,水牛城风味辣辣地都几惹味。期待之后有多啲小食的选择!🔸Latte☕️🤍始终由咖啡店起家,杯咖啡真系几好饮,豆味香浓,偏Nutty,同奶几Balance。🔸Espresso TonicRefreshing之选一定系Espresso Tonic,充满气泡🫧

🔸卡邦尼意粉

🔸澳洲150天谷饲黑安格斯西冷牛扒🥩

🔸水牛城单骨鸡翼🐥

🔸Latte☕️🤍

🔸Espresso Tonic
Refreshing之选一定系Espresso Tonic,充满气泡🫧饮完成个醒神晒。

📍#TheBaybyCafeauLait #海湾餐厅 (#屯门美食)
Mon-Sun 12:00-22:00
#屯门 海皇路23号 #御海湾 地下14号舖

#thebaycafe #hkfoodie #foodie #cafehk #hkfood #屯门探店 #屯门cafe #香港美食 #香港Cafe

➡️𝗙𝗼𝗹𝗹𝗼𝘄左我未啊😚跟住我去饮饮食食😎
吃是真爱❤️ @eatistruelove.hk 🌟