2024-04-22 39 浏览
骆驼漆大厦出名多野食,但通常都系去三座个边,是晚朋友带我黎左一座,佢话揾到间好正嘅泰国菜叫Add some thai😋店内很大空间感十足👍坐低后,店员便送上qr code同餐牌,热情地介绍有套餐同散叫等,但店员的广东话有啲难听懂,不知是否泰国人😆最后我地叫左二人餐,再散叫多一个主菜。⭐海虾杂锦海鲜冬荫功汤先来个冬荫功汤,用铜窝盛载仲有火烘住,可确保热辣辣,汤还是热好饮嘛😆汤料有虾、蚬、鱿鱼、菇片、同各式香料等,味道丰富,酸酸辣辣有椰奶香,仲有浓浓的海鲜味。⭐纽西兰牛柳粒串小食之一拣左烧牛柳粒,呢个有啲失望,牛柳粒有点韧,切太大块了,亦欠点肉香。⭐泰式素春卷另一个小食拣左炸春卷,一份竟然有六条😆馅料包著红萝卜丝、芹菜丝、白萝卜丝等,春卷香脆馅料爽口,即炸新鲜,好食㖞😆⭐脆皮猪手泰皇炒饭猪手皮脆肉嫩劲正,啖啖肉好满足😋炒饭用上辣椒去炒的,入口微辣好惹味。⭐泰式炭烧猪颈肉炒金边粉额外加的炒金边粉,酸酸甜甜入口充满香气,猪颈肉肥美且烧得甘香,真有炭香呢😋⭐马拉盏炒椰菜苗个人爱吃椰菜苗,但呢种菜只出现系泰餐馆,每次黎都爱叫上一盘,调味咸咸辣辣加上菜有嚼劲,正👍⭐冰镇卡通泰奶茶朋友正疑惑咩系卡通奶
⭐海虾杂锦海鲜冬荫功汤
⭐纽西兰牛柳粒串
⭐泰式素春卷
⭐脆皮猪手泰皇炒饭
⭐泰式炭烧猪颈肉炒金边粉
⭐马拉盏炒椰菜苗
⭐冰镇卡通泰奶茶
朋友正疑惑咩系卡通奶茶,变叫一杯尝尝,原来黎到有一条龙造型的冰块,是甜茶味的,奶茶底香甜,呢杯卡通奶茶真系得意,啱晒打卡又好饮😋
⭐泥浆浴沙冰
自己嗌咗呢杯泥浆浴沙冰,味道系朱古力咖啡,甜得嚟大少少苦味,味道好平衡,好好饮啊😍
⭐招牌椰汁千层糕
个餐仲有甜品送,是日系千层糕,深绿色的班兰口味,咬落烟韧香甜,好好味~一个人霸咗三件添🤣
Add some thai啲食物有水准价钱又唔贵,加上地方大,好适合多人聚会食餐好嘢😘
2024-04-16