嘢食唔伏,但唔值咁贵当日下午4点几入座,唔使排队,serve我嘅男侍应几好礼貌。成餐饭正正常常,冇乜特别。正当我觉得成个用餐体验几好嘅时候,有一个女侍应打破咗我成个用餐感受。我向一位啡色长直发(当日佢扎马尾)嘅女侍应讲埋单,佢冇乜笑容,但都预咗做尼一行咁攰,又唔系fine dining,所以对尼方面都冇乜要求。但都唔系一嘢「对」张单埋尼落张枱呀大佬。佢黑面冇表情之余,一句「多谢小姐你$xxx」或者类似嘅说话都冇。冇任何声 + 冇表情,成个feel好似追紧我数咁… 茶记啲姐姐都好态度过佢…咁我check完单,就俾钱 (连埋4张海港城dining coupon),之后佢突然俾翻一张coupon我话用唔到(当然又系冇表情喇)。我问点解,佢话系计加一前个金额,所以只可以用3张,之后即刻头也不回咁走咗,但个时餐厅唔系full场,咁样走咗佢,劲冇礼貌,同埋搞到我想即刻加多杯嘢饮用埋张coupon都唔得(个阵佢系未帮我埋单)。我有谂过,究竟𠮶位女待应系咪心情差,所以服务态度先咁差呢?但又唔系㗎㖞,我见住佢同某位男职员有讲有笑,非常开心。如果佢都可以用翻差唔多嘅态度去工作,我嘅用餐体验就唔会咁差了。
嘢食唔伏,但唔值咁贵

成餐饭正正常常,冇乜特别。

2022-07-06
下午茶