2020-10-20
食西餐永远都唔会叫德国菜,今日终于试左新嘢,原来都唔错㖞,大家可以一战😂😂😂依间位于mikiki既德国菜,有出面露天位置同入面室内冷气位,因为依排咁热,我就梗系拣入面坐😂😂😂但都有少量人坐出面,比个叻佢哋。入到去环境好舒服,系全木设计,都唔错既装修。餐厅仲有QR code menu,干净又卫生,但我最后都有拎到实体menu,比老人家睇。今次叫左一杯黑啤酒,一碟德国猪手同一碟青口。原本我对餐厅既青口一d好感都冇,因为通常唔好食,但因为朋友话想食就叫,点知样样野都好惊喜。首先黑啤酒,佢真系好好饮!虽然依只牌子好出名,但我好少饮,好有麦味,正!至于德国猪手好皮脆肉嫩,加上有芥辣既加持,将猪手既香推上顶峰,另外仲有两只芥末比大家食,任君选择,一只辣d,一只冇咁辣。另外仲有大量薯仔!大家一定饱!最后就系碟青口。好鲜味呀!加上佢个汁好浓,完全表达到个青口个香味🤩🤩谂起都想食,唯一就系觉得份量可以多d,因为食完都好想继续食🤓🤓🤓