2020-03-31 317 浏览
问卷手卷专门店 (4.5/5) 🌕🌕🌕🌕🌗推荐程度:🔥🔥🔥🔥🔥 (5🔥为最高)今次再大家黎到葵广,依间真系不得了,吃完一次翻唔到转头,加埋个酱,完美无瑕。寿司🍣大家就食得多喇,唔知大家平时食寿司🍣会加咩酱呢,你仲想讲话都系加日本🇯🇵豉油、芥末豉油个啲,你太out 喇,究竟依间寿司🍣个酱有咩加特别呢?我叫咗火炙芝士三文鱼🍣太卷 ($30),屋企人叫咗火炙芝士吉列虾🍤太卷 ($30)。未讲嘢食之前,呢间野系葵广 G/F 中庭扶手电梯(G/F 去 1/F) 隔离,一开始我都唔识呢间野,之后上网search 火炙芝士三文鱼寿司就见到好多人或者评论推荐呢间喇。点知食完第一次就⋯⋯火炙芝士三文鱼🍣太卷 ($30) (5/5) 🌕🌕🌕🌕🌕价钱💰合理嘅,葵广其他太卷/反卷一般都系$25-$35,有六件都算大件,见到卖相已经忍唔住食。比其他寿司店唔同嘅系😉,除咗平时落开嘅豉油、wasabi 豉油之外呢,呢度仲有好多酱比你拣,有辣味沙律酱、千岛酱、蜜糖芥末酱等等。仲有仲有我最钟意落嘅黑松露沙律酱,见到上面张相就知道我同屋企人都好钟意落黑松露沙律酱,屋企人落黑松露沙律酱到差啲连个太卷都见唔到喇。讲左咁耐试吓
问卷手卷专门店 (4.5/5) 🌕🌕🌕🌕🌗
推荐程度:🔥🔥🔥🔥🔥 (5🔥为最高)
今次再大家黎到葵广,依间真系不得了,吃完一次翻唔到转头
,加埋个酱,完美无瑕
,究竟依间寿司🍣个酱有咩加特别呢?

火炙芝士三文鱼🍣太卷 ($30) (5/5) 🌕🌕🌕🌕🌕
火炙芝士三文鱼太卷
讲左咁耐试吓个味先,熔紧嘅芝士
配埋大件夹抵食嘅三文鱼🍣,而且三文鱼🍣落足料,厚切上,一啖食一旧,一咬落去芝士即刻熔入三文鱼🤤,好邪恶😈呀,仲要加埋黑松露沙律酱落去,估唔到黑松露酱配太卷咁夹
,仲要任加唔嬲
,你仲可以「捞酱」
,加几个酱又得。黑松露酱配太卷真系无得顶,口感相当满足。火炙芝士呢度真系加唔少分,比起冻冰冰嘅芝士三文鱼太卷/反卷真系差得远
,熔紧嘅芝士有少少拉丝嘅效果🤗,芝士味唔会好浓,唔会遮盖三文鱼嘅味道,火炙芝士真系好邪恶😈呀,啱晒芝士腔嘅我⋯⋯
火炙芝士吉列虾炸太卷
火炙芝士吉列虾🍤太卷($30) (4/5) 🌕🌕🌕🌕🌑
价钱同火炙芝士三文鱼太卷一样,都系有六件
,有二只吉列虾,分开3旧3旧咁,头中尾3旧为一只,见到条🍤尾都炸到脆卜卜,试吓个味先,熔紧嘅芝士配埋个吉列虾,一咬落去芝士熔入吉列虾度,不过吉列虾就唔系好脆啦,冰鲜雪藏野,即使系翻炸都做唔到吉列嘅效果,扣唔少分
。好彩个火炙芝士救翻个吉列虾,再加埋个黑松露沙律酱,挽留左唔少分
,吉列虾炸得再吉列啲再脆啲会再好啲
⋯⋯
依家问卷手卷专门店其实我已经食咗好多好多次
,都算系半个熟客嚟😉,因为懒所以咁迟先写呢间食评😅。我差唔多每次去都系叫火炙芝士三文鱼太卷,真系好正好好味😋,食完第一次真系翻唔到转头。

我非常推荐大家呢间问卷手卷专门店同埋我逢去必食嘅火炙芝士三文鱼太卷
,至于吉列虾炸得唔够吉列唔够脆,炸得再脆啲会好啲,不过整体黎讲都唔差
,所以我都推荐大家去食。仲有一定一定一定重要嘢要讲3次,要加黑松露沙律酱,加埋依个酱即刻将个太卷升华晒
。呢个酱之前我写个嘅食评讲过好似葵涌一间💛汉堡包🍔店,依度仲要系任加唔嬲。网上见到呢间黄店💛吿急,所以大家经开就记住买外卖返屋企食,知道呢个时候大家要尽量留系屋企,亦希望大家继续支持黄色💛经济圈,外卖2份thx ⋯⋯
题外话/补充资料: 第一次用OpenRice电脑版本写食评😳,无论格式排版都更加整齐,我会继续带大家周围去食好西😋,无论系高级以至平民餐厅,亦无论系正评定劣评都以当时嘅感觉写出黎🤗,我已经有超过30篇嘅食评,希望大家能够花少许时间睇下我之前嘅食评啦😉⋯⋯
15 分钟 (外卖自取)
火炙芝士三文鱼太卷
火炙芝士吉列虾炸太卷