2017-09-20
香港的传统 冰室!!今日黎到深水埗揾下呢间老凤冰室超钟意黑松露既我平时都会系屋企整黑松露炒蛋多士!听闻呢度都好出名,一于黎试个究竟。黑松露炒蛋多士 ($38)讲明多士底,炒滑蛋湿湿会令到多士变软,但好惊喜多士超脆卜卜,热辣辣!应该有炸过,但完全唔会油。炒蛋够滑,唔会炒过火!再望望上面毫不客气的黑松露酱,其实一上枱就已经闻到好香。几乎每一啖都食到黑松露真心值得推荐!!!!但$38就甘一份都算贵贵地虾多士($38)$38有8件,睇落炸到十分酥脆,中间有千岛酱,,,水果沙律。不得不提,其实虾多士卖点系口感,味道真系要靠酱去画龙点睛!每一件都有满满既虾胶,够弹牙!多士薄薄一块,唔会好油,但唔算太特别。但呢度$38我会肯再encore!!!肉夹馍($38)印象中我未食过肉夹馍,所以唔知呢个正唔正宗。但系呢份肉夹馍包好似一般叉烧包既包,偏实。但肉酱偏甜,酱太多,食唔到肉既口感。会好腻,而且好易流出黎。原味波波奶茶($24)怕冰融化左令到奶茶变淡,所以用左用奶茶做既冰。奶茶好香浓细滑,好想一啖接一啖。原先落左糖浆会偏甜,如果想饮原始既味道可以叫半糖。其实呢度有好多特色菜单,下次会再黎试。
超钟意黑松露既我平时都会系屋企整黑松露炒蛋多士!
听闻呢度都好出名,一于黎试个究竟。
黑松露炒蛋多士 ($38)
应该有炸过,但完全唔会油。
几乎每一啖都食到黑松露真心值得推荐!!!!
但$38就甘一份都算贵贵地
不得不提,其实虾多士卖点系口感,味道真系要靠酱去画龙点睛!
但呢度$38我会肯再encore!!!
印象中我未食过肉夹馍,所以唔知呢个正唔正宗。
但系呢份肉夹馍包好似一般叉烧包既包,偏实。
但肉酱偏甜,酱太多,食唔到肉既口感。
会好腻,而且好易流出黎。
怕冰融化左令到奶茶变淡,所以用左用奶茶做既冰。
奶茶好香浓细滑,好想一啖接一啖。
原先落左糖浆会偏甜,如果想饮原始既味道可以叫半糖。
其实呢度有好多特色菜单,下次会再黎试。