2022-08-08 15 浏览
公司附近食饭食到闷,同事介绍呢间炸鸡虽然系小店但系有良心又好食,仲要价钱唔贵,所以衬今日有个long lunch time一于行远两条街都要试一试舖头唔算好大不过空间感十足,原来餐厅系由长洲开始,长洲可以嚟到西营盘开分店,果然犀利,叫完餐之后等咗10 分钟左右先有得食,原来系即叫即整,想食好嘢就要有耐性等吓。叫咗一份炸鸡配薯条,我见到有黑松露酱,所以贪心啲加咗少少钱要黑松露酱,因为早几日喺大型R字西餐厅食黑松露薯条一份薯条都要几十蚊,呢度成个套餐都系几十蚊,加个黑松露酱都系加$12 ,所以薯条控的我点都要试。炸鸡一上枱已经闻到好香,最紧要系新鲜整起,连薯条都系新鲜炸起脆卜卜,粗薯条再点唔同嘅酱汁,味道即刻升级,黑松露酱好香好creamy ,但估唔到原来蜜糖芥茉酱仲好味,酸酸甜甜有芥末味但系唔会好辣,两个酱都非常好食,超正啊!焗鸡有两旧,无炸鸡咁热气,味道浓郁,鸡皮够香脆,最紧要系鸡肉好嫩滑,每食一口都有丰富嘅肉汁,真系超级好味,同麦记同肯记的炸鸡真系冇得比,性价比高,同事果然冇介绍错,下次要再试其他野。