餐厅: 聆渢咖啡廳
资讯:

2018-05-19 2395 浏览
呀公呀婆既味觉有时坚系好难理解,我完全唔明白点解好地地既黑松露咁香咁正,佢地话似石油气味... 真系唔知应该要话佢地有创意好呀定话佢地味觉特殊 🤔 终于!终于!佢地今晚同我讲「啊!原来黑松露都唔系好似石油气味!」 😼每次Hong Kong Gold Coast Hotel 香港黄金海岸酒店聆沨咖啡厅有新主题自助餐,我地都会黎试试,一来住得好近好方便,二来黄金海岸既自助餐永无甩拖,所以今次主题好正得两大最爱「鹅肝!」同「黑松露!」😍点呀?好难唔黎啰!今晚呢个「鹅肝黑松露盛宴」自助晚餐终于改变了呀公呀婆对黑松露既观感,一连串黑松露dishes,「黑松露腌三文鱼」、「黑松露蒸蛋配蟹肉及黑鱼子」、「黑松露海鲜龙虾冻批」、「炸黑松露芝士汁意大利饭球」、「黑松露虾多士」、「焗黑松露薯茸田螺挞」、「黑松露帕尔玛火腿薄饼」、「焗三文鱼玫瑰配淡黑松露忌廉汁」... 公公一边食一边讲「开始明你点解咁钟意黑松露阵味啦,又真系几香呀下!」😏我本人比较高贵😆唔系好钟意连住食咩回到本,但今次都请容许我讲呢个「香煎帆立贝配黑松露牛油汁」同「香煎鹅肝多士配苹果茸」真系好回本,原只帆立贝煎至略带金黄色后,配上黑松露牛油

我本人比较高贵😆唔系好钟意连住食咩回到本,但今次都请容许我讲呢个「香煎帆立贝配黑松露牛油汁」同「香煎鹅肝多士配苹果茸」真系好回本,原只帆立贝煎至略带金黄色后,配上黑松露牛油汁,哗!听完都明我点解话咁回本啦🤪

另一推介就系呢款创意十足既「香煎鹅肝、帕尔玛火腿及猪颈肉刈包」,以传统刈包为蓝本,将卤肉、酸菜、花生粉等改为鹅肝、帕尔玛火腿及猪颈肉,坚有创意又几好食。不过我就最钟意都系鹅肝放上香脆的多士上,配酸酸甜甜既苹果茸,always my favourite 😍

P.S.每位成人顾客亦可获赠指定红酒或白酒乙杯,提升用餐体验。透过网上预订系统订座及缴付全数,更可享高达7折优惠。