2023-12-12 756 浏览
时近年尾比较忙! 因为.... 又有客人揾我问来年运程,所以约系旺角D Café 倾,倾完之后佢提意一齐去食饭,但佢话去食斋,老老实实,我果时就真系无咩心去食斋,想食吓肉,所以婉拒好意,再揾揾有咩美食,问女友小熊想食咩,佢问我当时身处如地,我话系波鞋街,小熊就指我去街尾,话紧系去海贼船买汉堡包啦!仲叫我快D买翻嚟㖭呀! 即刻感觉自己惨过做熊猫袋鼠.....小熊要咗个黑武士 (似佢啦) 套餐,我就要份海贼蛋牛汉堡套餐.再点咗一客牛油粟米,脆辣鸡粒走辣,虽然忌廉磨菇汤比较贵,都叫咗一客试试.即使老麦贵价系列嘅安格斯汉堡,都唔够海贼船块牛肉咁松软,而且老麦D牛肉食落仲有渣添,所以无办法唔帮衬海贼船.黑松露味道从来都好强烈,所以好正常盖过牛肉味,未打开个外卖袋已经透出阵阵黑松露香㖭!洋葱圈外脆内软,不过今日油益味重咗D,原因稍后讲.薯条份量比老麦多,斋食薯条已经够饱! 哩点俾个赞!我话想食脆辣鸡粒但怕辣,店员即刻话可以走辣,咁咪识做生意啰! 而脆鸡粒外脆内轶又juicy, 炸得啱啱好唔会炸得过火,满意.磨菇汤其实系磨菇蓉,又浓郁又美味,贵得有道理.由于即庆,所以无预早用 apps 落外卖单,如

洋葱圈外脆内软,不过今日油益味重咗D,原因稍后讲.

薯条份量比老麦多,斋食薯条已经够饱! 哩点俾个赞!

磨菇汤其实系磨菇蓉,又浓郁又美味,贵得有道理.

由于即庆,所以无预早用 apps 落外卖单,如果等成15分钟先有得攞,估计店员唔想人客等太耐,D炸洋葱圈未滰干哂D油就入袋,所以有油益味.

等单其间,有位袋鼠外卖女踩单车到,不停催单又话等得耐,喂! 我个餐都未出啦! 催咩啫! 佢做外卖我又做外卖,佢都话有钱落袋喇,我无钱落袋仲要呕钱买外卖俾小熊都未出声.....

咁.... 我系咪应该冒生命危险问黑武士攞翻钱?
外卖自取
  • 脆辣鸡粒