2024-07-29
今日同妈妈经过一间西餐见到都几多人就入去试下,装修同环境都唔错,几适合情侣朋友一齐聚餐倾下计。我同妈妈2个人叫左个田园沙律,黑毛猪扒,Pizza同餐汤。椰菜花忌廉汤跟餐包 $55转套餐跟餐的例汤是椰菜花忌廉汤,成个汤好绵密同creamy,配上面包好夹,但最惊喜的系面包的酱,系黑松露牛油,好香松露味 可以单配包食已经好好味田园沙律$138沙律菜配上牛油果,无花果同蕃茄仔好夹,一向钟意食沙律配牛油果,今次加埋无花果配合几正,无咁单调。磨菇配意式辣肉肠薄饼 $158薄饼是义底薄底的,薄饼边做得好脆好脆同埋好香,芝士同薄饼当然系绝配,加上辣肉肠又更香,整体都好好味。薄饼是即叫即造,上枱时十分热辣辣,一定要即时食最好味苹果木烧西班牙黑毛猪鞍扒配黑椒汁 $268猪扒好有惊喜因为成个猪扒烧到好有炭香味,同埋好 嫩滑,一切就已经好容易分开,配上黑椒汁好味,剩食猪扒都好够味道
我同妈妈2个人叫左个田园沙律,黑毛猪扒,Pizza同餐汤。
椰菜花忌廉汤跟餐包 $55转套餐
跟餐的例汤是椰菜花忌廉汤,成个汤好绵密同creamy,配上面包好夹,但最惊喜的系面包的酱,系黑松露牛油,好香松露味 可以单配包食已经好好味 田园沙律$138
沙律菜配上牛油果,无花果同蕃茄仔好夹,一向钟意食沙律配牛油果,今次加埋无花果配合几正,无咁单调。 磨菇配意式辣肉肠薄饼 $158
薄饼是义底薄底的,薄饼边做得好脆好脆同埋好香,芝士同薄饼当然系绝配,加上辣肉肠又更香,整体都好好味。薄饼是即叫即造,上枱时十分热辣辣,一定要即时食最好味 苹果木烧西班牙黑毛猪鞍扒配黑椒汁 $268