2020-01-10 101 浏览
同同事去揾食,大家都唔太肚饿,所以主力揾面之类嘅嘢食,见石板街附近有间饺子店,大家一致赞成去会一会佢。舖头位算喺窄巷(?),知道中环lunchtime一定多人,唔想嘥时间等位我地已经专登等到差唔多两点先到,结果出面都系有人等位😂 我地前面有3张枱左右,幸好都唔系等咗好耐,唔会饿到晕~我地拣咗饺子加主食组合,同事嘅系虾皮韭菜猪肉饺,我嘅系黑白松露猪肉饺,主食我地想食温泉蛋紫菜拌饭,但可惜卖哂😭 唯有转米线,我地转咗咗豆浆虾皮汤米线同鲣鱼昆布汤米线。米线嚟到嘅反应系好得意啊~妈妈碗,食到食得开心啲~同事话鲣鱼汤好正,我𠮶个虾味好重,豆浆就冇,但汤系好味,令人想干咗佢。煎饺嚟到,煎得好靓好平均,唔会有任何一边比较㶶咁,上网睇先知原来有名堂,叫「冰花煎饺」,我嘅黑白松露松露味非常之出,松露fans必食🤤 而韭菜饺就唔同连锁店𠮶啲,味道较淡,食完口唔会臭。以味道嚟讲,个人非常满意,特别系米线,下次会想试埋炸饺~以价钱嚟讲,$58喺中环算系一个「正常」嘅价格,同质素成正比,会再嚟食!😁

黑白松露猪肉煎饺

2019-12-20