2023-05-27
《走进黑白嘅二次元世界体验彩色嘅童话故事》୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧走进黑白嘅二次元世界体验彩色嘅童话故事今次介绍嘅餐厅主要用左黑和白两种色调去设计,墙身用左黑白二色去绘画图画,令人有一种进入左书本嘅二维黑白世界。如果你以为佢地嘅食物都系黑白色,咁就错哂。餐厅用左色彩缤纷嘅食物去突显两个世界嘅感觉,令人有一种迷失在童话故事书中嘅感觉。阿根廷赤虾刺身配蕃茄沙沙多士赤虾外型晶凝通透又大只,肉质相当肥美又鲜甜。另外蕃茄沙沙微酸又更加突显虾肉嘅鲜味。煎带子龙虾汁蟹籽意大利饭带子两边煎到微焦,再加入满满嘅蟹籽。带子厚身又弹牙,饼粒软硬适中又充满海鲜味。慢焗美国安格斯牛胸骨 $298份量好多,见到咁厚身仲惊会好韧,但系食落发现超乎想像嘅软腍。噜噜米-森之家红色抢眼嘅蘑菇造型,下面仲有朱古力制成嘅泥土和蚯蚓。蘑菇外皮系朱古力脆皮,而内层草莓乳酪和草莓果酱,带微酸同朱古力嘅苦涩味都好夹。丸久小山园抹茶Tiramisu绿色嘅富士山外型真系抢晒风头,中间仲有糖霜做成嘅红色鸟居。Tiramisu口感幼滑,小山园抹茶嘅回甘令到甜度比例刚好。佢哋嘅饮品同让好靓,我就试左Strawberr
୨୧┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈┈ ୨୧
走进黑白嘅二次元世界体验彩色嘅童话故事
阿根廷赤虾刺身配蕃茄沙沙多士
煎带子龙虾汁蟹籽意大利饭
慢焗美国安格斯牛胸骨 $298
噜噜米-森之家
丸久小山园抹茶Tiramisu
佢哋嘅饮品同让好靓,我就试左Strawberry Lady同堆Lychee Mojito。个人比较钟意Lychee嘅果香味,两杯饮品都好值得试下。
如果唔想错过其他好介绍,记得follow我呀😘多谢大家!!!
你嘅支持就系我嘅动力!记得点赞❤️