2020-01-07
呢间黑白云石型格Café位于文青打卡点南丰纱厂既3楼,不单装潢有心思,连menu都分成Les Hommes同Les Femmes,无论系男生定女生既口味都能照顾到😉而且定价都几相宜,想同朋友们影相打下卡,Chill返下的话,呢间Café都系唔错既选择。大虾墨汁意粉配香茅牛奶泡沫 $88食到个咀黑蚊蚊既墨汁意粉🤣,意粉弹牙有咬口,而且份量几多,墨汁味道完全渗入去意粉度。上面既泡沫带有淡淡香茅味道,做到提味效果又唔会好抢fo。竹炭黑松露忌廉芝士牛肉汉堡配香辣薯角 $98汉堡用上竹炭包,中间夹左黑松露忌廉芝士酱,比起一般酱汁芝士味道更浓,亦更稠身。配搭juicy既厚身牛肉汉堡口感更丰富😋汉堡中间加左蕃茄片、生菜呢啲配料,食完一个感觉很满足~Cotton Candy Coffee $58一上枱完全系打卡既时间😏咖啡底可自由选择佢地menu上既其中一款咖啡,今次拣左Chocolate Milk,味道香浓入口幼滑,而朱古力奶既热力令棉花糖慢慢溶化落饮品度,系玩味之作Houjicha Latte $38呢杯一饮已经好钟意😙,焙茶味道浓郁甘香,而且好柔滑😉 Rose Cubes (玫瑰方砖) $68外
大虾墨汁意粉配香茅牛奶泡沫 $88
竹炭黑松露忌廉芝士牛肉汉堡配香辣薯角 $98
Cotton Candy Coffee $58
Houjicha Latte $38
呢杯一饮已经好钟意😙,焙茶味道浓郁甘香,而且好柔滑😉
Rose Cubes (玫瑰方砖) $68
外脆内软既玫瑰方砖配搭忌廉蛋白,玫瑰方砖以薄脆既朱古力片包住柔滑既慕丝,慕丝中间加有玫瑰果酱,味道香甜清香,口感丰富
Black Marble $58
系餐厅招牌甜品之一,云石镜面造型十分精致😍中间亦好有内涵,浓郁既朱古力慕丝中间系红莓夹心层,味道酸酸甜甜,唔会好甜腻 -
是日餐汤 (南瓜汤) 配意式吐司 $38
Chocolate Tart (朱古力挞) $38