2022-12-10
一向都几钟意呢间湾仔楼上黑白主题café,一上到去完全感觉去左另一个地方!前排约朋友再去,食物质素更加系比以前好好多~PS虽然店内都好大好多位,但book了比较好D,更有惊喜。🦐Shrimp focaccia($138)-用上阿根廷红虾刺身,质素好premium(但其实系平民价!)- 红虾刺身好鲜甜,食落去满口鲜甜味留口中,红虾上更有黑松露,成件事好有品味。下面系洋葱番茄粒配脆面包,口感几好。🌟羊扒大虾配新薯红酒烧汁 ($238)- 有成3支架,羊肉系薄薄嫩香配少少肥肉,外脆内嫩,几有水准。羊肉点上红酒汁更香口,而且真系好似饮红酒咁,好match。🌟香煎美国有骨猪鞍扒伴苹果烧汁 ($258)- 猪鞍扒系厚厚的,肉质不错,配菜都几有心思,有薯仔、番茄,特别钟意外层香脆内软嘅薯仔🥔!另外苹果溶甜甜的,同猪肉一齐食好match🍰ULURU 2D Cake- 真系超!特!别!黎到呢到必点!中间士多啤梨加上表情真系好正- 剩系点呢个来打卡都诚意度满分💯,不过其实味道都好好!- 外层系厚cream,texture好rich得来不会好甜,入面系实香果味sponge cake,甜度适中😋🍰tirami
🦐Shrimp focaccia($138)
🌟羊扒大虾配新薯红酒烧汁 ($238)
🌟香煎美国有骨猪鞍扒伴苹果烧汁 ($258)
🍰ULURU 2D Cake
- 剩系点呢个来打卡都诚意度满分💯,不过其实味道都好好!
🍰tiramisu
- 其实呢个甜品都好有水准!咖啡味好balance,甜度适中,特别喜欢旁边嘅木糠!
🍸Yin Yuen Martini ($78)
- 估唔到cocktail都咁特别,饮落去先系咖啡、然后系bailey香甜酒味,好滋味💕
☕️Hazelnut Latte ($38)
- 点热咖啡更加有拉花,latte同样有诚意。
✨✨✨超文青影相位‼️‼️✨✨✨✨
话说我正想同2d cake打卡时,疑似老板嘅店员走来话带我去一个超文青打卡位,系户外露台影入去,真系好正!😍😍😍
ps不过之后再去过,发现繁忙时间呢个位可能有人坐了😆😆😆所以夜晚去好d!