话说有日突然好想食𝗢𝘂𝘁𝗯𝗮𝗰𝗸嘅(名物)黑糖包 所以就去咗食lunch😂🔹跟餐黑糖包&是日餐汤 话明名物就梗系介绍佢先啦😂 嚟到嘅时候热辣辣劲正😍软熟又重(唔系空气包),食完会有饱足感个种😋 搽埋忌廉芝士酱就更正啦,不过我觉得最好食其实系要沾汤😝(食亲西餐 餐包都一定要沾汤派🙋‍♀️) 至于餐汤味道就中规中矩啦,有好多粟米好甜😙但有啲咸😖最后都咸到无饮哂🔹烧盲槽鱼柳($128) 本身以为净系得一条鱼柳同少量配菜,点知仲有饭系底,食完超饱😳👍 鱼柳好大条,肉质嫩滑唔梅🤤见佢咁靓仔又烧到好香脆咁,连我唔食鱼皮嘅人都食埋😛 个饭应该系𝗢𝘂𝘁𝗯𝗮𝗰𝗸嘅rice pilaf(特色鸡味饭)🧐之前食烧虾饭都系同一个饭底 落咗洋葱同一啲香料,饭炒得好香😋粒粒分明,令人一啖接一啖咁食👍 配菜一啲都唔马虎😌有炒过 少少蒜味几香,分量又多,食完成个餐都觉得自己好健康😂🤓🔹芝士白汁烧虾宽面($128) 唔好睇佢好细份咁 只系系个碟过分大只显得分量少,其实好多😝👊 酱汁好浓,做到挂汁效果😍啖啖都充满芝士味,芝士控好满意🤝

🔹跟餐黑糖包&是日餐汤
话明名物就梗系介绍佢先啦😂

🔹烧盲槽鱼柳($128)
烧盲槽鱼柳

🔹芝士白汁烧虾宽面($128)
酱汁好浓,做到挂汁效果😍啖啖都充满芝士味,芝士控好满意🤝
一碟入面有好多只虾 大方👍虾够弹牙,有调味
宽面煮得啱啱好 al dente ah😹
芝士白汁烧虾宽面

🔹烧加拿大带骨黑毛猪扒($148)
最后要介绍嘅呢个餐真系令我好失望🥲😟
见佢个靓好吸引都期待仲阵(直至我食为止🙃)
首先佢写「带骨」虽然出到嚟系无嘅都算啦反正我又唔系要食骨。
之后讲佢嘅肉质,切个阵见佢咁难切已经feel到不妙架喇,点知不出所料,韧到我以为自己食紧牙胶/鞋底😇
肉同跟埋嘅烧汁味道正常但又硬又韧,咬到我牙骹都软埋 劲攰😌
饭同配菜同盲槽鱼柳个碟一样,好食嘅👍
其他餐系好食嘅,我相信只要唔叫呢个就得😂🤷‍♀️
烧加拿大带骨黑毛猪扒

🔖𝗢𝘂𝘁𝗯𝗮𝗰𝗸 𝗦𝘁𝗲𝗮𝗸𝗵𝗼𝘂𝘀𝗲