2018-08-31 146 浏览
平时金百利广场就去得多,午市时间呢度好多人排队,下面打晒蛇饼,去唔同嘅楼层,不同国家嘅菜呢栋大厦应有尽有。同朋友下午茶时分其实可以嚟到呢间RBTea,系Rabbit 简称,一齐饮杯野食住小食,都系不失为一个好选择。见到佢最近推出呢个「黑糖势力」,可以话有一股霸气,因为最近都好兴饮黑糖珍珠奶茶,黑糖对身体嘅好处不言而喻。先饮咗杯黑糖珍珠鲜奶茶同黑糖布甸鲜奶茶,上面可以自由加一球Oreo朱古力雪糕,甜度啱啱好,珍珠好有咬口,黑糖同牛奶混为一体,令杯里面嘅花纹好有艺术感。布丁几软,入口即溶,清香的蛋味真匹配。后来我们还叫了一个盐酥鸡拼盘,里面有地瓜条和盐酥鸡,全部也是台湾的特式小食,朋友最爱吃盐酥鸡,炸得来又不会太热气,包围着的炸粉不会太厚,鸡翼很香滑。我反而很爱吃地瓜条,香浓的番薯,甜甜的,有益又健康,当薯条吃真的很不错。仲有虾片,好脆身!卜卜声。

2018-08-31