2018-08-13 465 浏览
之前已经食过几次,呢度嘅点心出名好食精致但系偏贵,但系我觉得系值得嘅所以都食过好几次。呢日中午早黎,仲有好多空位,不过坐坐下都好快full。今次两个人黎食所以冇得嗌咁多款,但系点都一定要嗌我最钟意食嘅黑金流沙!以前呢度嘅中午有得送烧鵨每人半只,但系而家已经冇得送,不过我哋每人都嗌左一只。之后我哋仲嗌左个荷叶饭。1.黑金流沙黑金流沙其实系流沙奶皇包,佢个包嘅质地真系非常之软熟,再讲佢嘅流沙奶黄真系好好食!热辣辣同埋真系会流出嚟𠮶种,奶黄味亦都系非常之重。外貌方面实在系非常之高贵😂有啲金色嘅金粉。呢个流沙奶皇包都算系我识个数一数二嘅奶黄包超推介!2.荷花蒸饭哩个荷叶饭之前都食过,但系今次嚟食觉得佢比之前更加好食!啲饭系粒粒分明嘅亦都有荷叶味,啲料都几足。所以总括来讲个荷叶饭都几入味,不过要留意份量偏少,只得簿簿一层,唔系成个笼嘅深度。3.白玉王鵨个乳鸽外脆内软,味道唔错,不过好肥腻好多油😅不过一人食一只都几过瘾嘅。呢度食中式点心真系几高质,环境都唔错,坐得几舒服,服务都几好,食乳鸽仲有手套湿纸巾。虽然价钱偏贵,但系食物有质素都值得嘅,之后会再嚟食
呢日中午早黎,仲有好多空位,不过坐坐下都好快full。
之后我哋仲嗌左个荷叶饭。

1.黑金流沙
黑金流沙