2010-07-26 34 浏览
与朋人二人行去试试公司附近kudos既buffet~ 订咗19:30可能系落雨既关系, 去到见人不多, 坐低倾阵计才开始, 虽然无咩view睇, 但环境感觉几舒服一开始侍应就问餐饮喇, 未开始食就叫餐饮?? 感觉好奇怪啊~ 稍候吧~汤有两款, 一款系好似cream soup, 友人话唔错, 另 一款系东南亚口味既鱼丸汤, 感觉似饮紧汤底, 如果加个面就会系一碗鱼丸汤面~哈哈~~冷盘同salads种类不多, 但同时有供应阿拉斯加蟹脚和长脚蟹, 蟹肉有鲜味, 唔会得个咸字, 另有青口, 烟三文鱼, 冻虾, ok无惊喜, 美中不足就系无生蚝, 但佢就每人送一只, 我同友人都觉得好奇怪, 如果因为卫生问题无生蚝, 但佢又唔系㖞~好奇怪, 我地接受唔到啰~寿司刺身种类面不多, 寿司只有几款好普通𠮶啲, 同一款卷物, 刺身有三文鱼、吞拿鱼、八爪鱼、带子, 刺身比想像中新鲜热荤烧牛肉~ 卖相唔吸引, 所以无试, 炸豆腐~见到个时d炸粉已经散哂, 所以都系无试, 印度咖喱配烤饼, 咖喱几香唔会得个辣字, 另有一款卷心粉都好味甜品~都是一些大路的款式,但都试了几款, 她有好多小杯小杯既jelly, 大多

甜品~都是一些大路的款式,但都试了几款, 她有好多小杯小杯既jelly, 大多是酸酸地, 莫非谂住咁样可以再食过?? 特别一赞系个特浓朱古力蛋糕, 充满朱古力的甘苦, 我同友人都一至赞好, 雪榚有大路款, 云呢拿, 士多啤梨, 朱古力, 另有薄荷朱古力碎, 青柠云酪等…

总括: 食物质数可以讲系ok既, 但款式真系少咗d, 可能系贵精不贵多, 咁可以易control挂~
另外, 服务直得一赞既系, 人手非常充足, 差不多一枱就有2个侍应招待, 真系意想不到~
价钱~用咗openrice既7折coupon , 两个人$540.8 价钱合理, 如果谂住可以慢慢咁食吓坐吓倾吓, kudos系可以一试既~

冷盘
寿司刺身
甜品~jelly&蛋糕
open kitchen
每人送生蚝一只
2010-07-22
$270.4 (晚餐)
冷盘
寿司刺身