2017-07-23
估唔到第一次写食评就要写负评,不过严格嚟讲唔算系食评,因为行入门口就已经饱左😄事缘系咁的,今晚8点半左右谂住喺旺角揾间野打边炉,行行下见到呢间餐厅既广告写住火锅放题$178一位,见价钱平平地咪谂住上去搏下有无位。上到去,见外面完全无人等位,咪直接入去攞位啰~入到去就见到2个喺度笃电话既员工背脊,我地2个人企左喺门口都无意识理我地,咁我地咪下意识讲声'唔该,请问2位而家有无位呀?' 然后,终于换到一个鄙视既眼神 + 一个不屑既口吻,配上一个墨汁黑面,同我地讲'呢度拣个餐啦',之后就光速拧返转继续笃电话。见到咁,我心谂'唔通呢间铺租约期满?定系我唔应该喺佢既营业时间入去食野呀?'不过,其实食完个黑面,我都饱左啦~唔驶坐低食就饱晒,多谢餐厅老板🖒