2019-05-06
不嬲都好想试一次素菜buffet, 奈何见过唔少人都话质素好参差,尤其有啲要排劲耐队,仲要限时咁食,今次受到 @nommyhk 嘅邀请,去试吓一间西式嘅素菜(其实佢无话系真系西式但既然系西厨学院,我谂都算系西式嘅😂😂)-入到去一坐低已经好warm, 因为隔离有个大大个嘅火炉mon 🙈同埋一路播住唔同嘅圣诞歌,好有节日嘅感觉🎅🏽🎄先行一圈再拿嘢食,见到有唔同类型嘅食物,有咖哩羊肉🥘/肉骨茶🍲/串烧🍢/汉堡包🍔/Pizza🍕/墨西哥卷🥙/蛋糕🍰/沙律🥗,当然唔少得菜菜菜啦🥦🥔-总括嚟讲,食物质素都ok 嘅,有啲食落都感觉唔到原来系素嚟,最钟意佢个肉骨茶,竟然有药材味道!正!另外个🍔都好食,食落真系好似真肉,后来先知系用大豆造嘅,模仿猪肉嘅质感!好惊喜!其他嘅菜式不过不失啦~诚意搭够!最warm 嘅系一边食,一边会有啲学员行过嚟问吓意见,又好耐心咁解答我哋嘅问题😽😽美中不足系食物嘅选择比较少,建议可以加多啲嘢,可以拣多啲,另外甜品得两样真系太少喇!!我呢啲甜品控唔够喉添😂😂同埋食物质素都有进步嘅空间,好似啲菜有少少太腍嘅感觉,不过又可能因为我钟意食爽身,就会觉得太腍🙈🙈