2015-07-09 1294 浏览
9月30日, 想试呢间捞粗好耐... 明明呀比就喺附近返工, 偏偏平日lunch time每每都系人头涌涌, 去过几次都等唔到位. 结果要等到放工先再特登嚟食~ 平日夜晚, 终于都无乜人喇! 由于恨食好耐, 难得食到, 我地就拣咗个可以一次试匀多款菜式嘅二人套餐!::: 二人套餐 :::::: 糖心浸酒蛋/卤牛展/棒棒炸鸡中翼 :::先来三款自选小食, 选择繁多, 都拣咗一阵先有最后决定!一人一只糖心浸酒蛋, 功夫颇到家, 蛋做得滑, 蛋黄真系流心嘅, 酒味浓而不呛, 好味! 卤牛展份量都几多, 卤得软淋入味, 赞! 棒棒炸鸡中翼几得意, 将鸡肉退净一边骨, arm晒d唔钟意食到咁呢hea嘅懒人~ 味道方面带点台湾盐酥味, 外皮炸得香脆内里够惹味.::: 捞2cm粗 :::食完丰富嘅小食就到主食捞粗喇! 呢度嘅捞粗真系够晒粗~ 足足有2cm阔! 由于面身够爽口弹牙而且够索汁, 所以就咁食面都好够味. 但当然唔可以唔提呢度嘅名物蝴蝶腩啦! 我地都系牛腩初哥, 对咩坑腩爽腩蝴蝶腩其实都无研究~ 不过呢个蝴蝶腩肉质烟韧得黎又爽嫩, 加埋配料芝麻葱粒咁口感丰富, 好味!随捞粗奉上例汤一碗, 清

::: 二人套餐 :::
::: 糖心浸酒蛋/卤牛展/棒棒炸鸡中翼 :::
先来三款自选小食, 选择繁多, 都拣咗一阵先有最后决定!
糖心浸酒蛋
卤牛展
棒棒炸鸡中翼
::: 捞2cm粗 :::
随捞粗奉上例汤一碗, 清清地咁正好中和番捞粗嘅浓腻感.
::: 上汤娃娃菜 :::
上汤娃娃菜几嫩口, 索埋汤够晒清甜~
上汤娃娃菜
::: 热柠茶/萝汉果茶 :::
呀菲懒系健康咁叫咗萝汉果茶, 而呢度亦都无令我失望十分足料, 萝汉果茶又浓又甜, 饮落口甘甜顺喉, 好饮~
热柠茶/萝汉果茶
::: 明月冰卷 :::
明月冰卷呢个名改得够晒靓, 其实系红豆莲茸做馅嘅糯米卷~ 够冻, 馅亦唔太甜, 咬落烟烟韧韧, 为今晚晚餐画上完美句号!
明月冰卷
终于试到, 不愧为大排长龙午餐之选~ 希望下次有缘在lunch time食到~

2013-09-30
卤牛展