2017-09-21 239 浏览
昨日放工后约咗朋友到新港城行街兼食晚饭,点知个商场大装修,周围封哂板,朋友怕大尘,提议搭一个站马铁入乌溪沙揾食。原来乌溪沙站都有几多嘢食,西餐、泰国菜都有,忽然俾我哋发现呢间火㶽店做紧$268无限时任食,仲有鲍鱼、刺身、海鲜盘、前菜、生果……好似几抵,即管试吓!食肆地方都颇大,可能新开张缘故, 装修都好新净。我哋点咗个冬瓜瑶柱汤底之后,即刻去攞啲前菜食,前菜有拍青瓜、云耳、泰式凤爪、卤水鸭翼、冰镇猪手……等。前菜做得唔错,泰式凤爪同黑醋云耳都好好味,好开胃随后侍应送上热食---冬菇炆鲍鱼,鲍鱼唔算细只,炆得好入味,冬菇好滑,唔错!跟住奉上限量供应既刺身、海鲜盘、手工大水饺同牛脊肉。刺身大大件,非常新鲜。海鲜盘用雪镇住,比较卫生。有蛏子、青口、鲜虾、脆肉鮠、鲜鱿,都算重本。手工饺虽然得两只,但超大只。牛脊肉好大碟,少少油花,只要轻轻一灼,已经好甘香,最重要系无牛膻味。我哋食咗食肆限量供应嘅食物,已经饱咗一半, 再食埋自己叫𠮶啲火㶽料,真系饱到不得了, 之后发现仲有火龙果食,但实在食唔落喇。呢间任食火㶽店虽然贵少少,但不限时间,而且免费供应前菜、刺身、海鲜盘、冬菇鲍鱼,仲有罐装饮品任饮,其

前菜做得唔错,泰式凤爪同黑醋云耳都好好味,好开胃

跟住奉上限量供应既刺身、海鲜盘、手工大水饺同牛脊肉。

刺身大大件,非常新鲜。

手工饺虽然得两只,但超大只。

呢间任食火㶽店虽然贵少少,但不限时间,而且免费供应前菜、刺身、海鲜盘、冬菇鲍鱼,仲有罐装饮品任饮,其实计落好抵,最重要系材料非常新鲜,稍后一定会带家人再来帮衬。