2020-10-21 57 浏览
一直都好钟意饮茶,但平日要返工又唔想咁早起身,所以都冇乜机会去饮。最近搬咗去石门发现原来𠮶度有一间点心专门店咁就啱晒迟起身嘅我。呢间点心专门店嘅位置好方便就系马铁站一出既A出口,所以好容易揾到!果日同我妈咪10点几到,餐厅都唔系太多人,而且环境舒服,装修好有中国特色。食物种类同酒楼嘅差唔多,甚至有啲特色啲嘅小食!因为我都系第一次嚟所以想试吓佢啲嘢好唔好食 所以嗌左几样试试,我哋嗌左招牌米网海鲜滑肠粉,鲜虾烧卖王同埋楼面姐姐推介嘅鸡粒咸水角。肠粉皮好滑同埋第一次试有米网既肠粉,好新奇而且佢都有几多海鲜,唔系剩系得一两粒Hea你。至于个烧卖入边嘅虾干系爽同新鲜,不愧为佢哋嘅招牌,想再encore多碟。而咸水角同平时食开嘅唔同佢特别有鸡粒喺度所以令到成个咸水角嘅味道提升咗!总括今次喺度食嘢体验环境舒服,侍应服务几好,价钱同埋嘢食嘅性价比都几高,茶钱亦都好平。所以我得闲嘅时候,又想饮茶都会嚟返呢间!