2019-07-02
环境新和光丽金色配木系同云石枱,lunch time时间多返工人嚟。朋友带我嚟陪佢饮午茶,一小时够吗,哈哈。桂花乌龙茶 $10一个人茶位外间少见,推荐!桂花味十足,乌龙味香醇。饮左好多杯。平时觉得乌龙茶太浓既朋友,可以饮依个,易入口。金箔墨汁蟹粉鲜虾饺 $68外观饱满,金箔点燃。朋友推荐话原只虾好弹牙,当中蟹粉唔会腥耐鲜。虾同蟹粉夹既,唔会抢大家风头。海胆凰眼饺 $68原片原片海胆系饺上面,非常鲜甜。之后点少少龙虾汁豉油提鲜。咬落去少少芹味,原旧料好正,一口虾饺肉。我比较喜欢依个。因为原片海胆令人好满足,最重要无见过点心店有依种做法!金瑶柱脆皮萝卜丝肠粉 $58 配龙虾汁豉油外观好似种花草咁,几可爱。肠粉皮有点硬度支撑住,中间系瑶柱脆皮薄脆,最入就系一堆萝卜丝清甜。龙虾汁豉油点少少就野味d,始终系有炸物系当中。黑蒜凰爪排骨饭黑蒜甜甜好好味,比起普通蒜少左辣口感觉,可以食哂!凰爪好软同清理干净,排骨无猪腥味同雪味。排骨多肉既,唔会蒸到老。石锅蒸饭,每粒饭都爽口带q,粒粒爽。下次要再嚟食其他点心,同预多时间等个个创作六式拼盘。
桂花乌龙茶 $10一个人茶位
金箔墨汁蟹粉鲜虾饺 $68
外观饱满,金箔点燃。
海胆凰眼饺 $68
原片原片海胆系饺上面,非常鲜甜。之后点少少龙虾汁豉油提鲜。
金瑶柱脆皮萝卜丝肠粉 $58 配龙虾汁豉油
外观好似种花草咁,几可爱。
黑蒜凰爪排骨饭
排骨多肉既,唔会蒸到老。
石锅蒸饭,每粒饭都爽口带q,粒粒爽。
下次要再嚟食其他点心,同预多时间等个个创作六式拼盘。