2024-05-13
话说上个星期, 俾啲食评吸引住, 就系呢一间位于大角咀""盈图""嘅美味点心。我觉得试新野无论几时都好刺激,加上见到盈图都有好多网民夸赞,所以决定带埋屋企人一齐去试吓😊💓首先拎起黎食嘅就系""黄金脆脆虾丸""🦐,虾丸外层 脆,入口后又可以嚼到鲜虾嘅味道,简直系鲜美无比!恰恰好的口感,真的令人回味无穷!然后要介绍嘅,就系""鲜虾菜苗饺""。一流嘅饺皮,同鲜虾配埋菜苗,清新爽口🥬🍤,系喺我全家最爱嘅茶点之一,大家都推荐呢一款呢!👍最期待""黑金流沙包"", 本身都好钟意食流沙奶皇包,呢一个黑金流沙包咬落去果下好松软,然后啲奶黄就真系流晒出嚟,热辣辣食𠮶阵要小心,不过真系好爽好甜 ""金汤小笼包"" 🥟都系一绝。食落口里𠮶啲汤汁实在好鲜浓㖞!其实,包包外皮都几薄,汤汁一咬就流出嚟,真让人忍不住多尝一番。😁☺️整体嚟讲,""盈图"" 从点心到环境,种种小细节都做得尽善尽美,👍真系值得一试嘅!👏