2024-11-02 1352 浏览
秋天正是火锅旺季,荃湾友一定系嚟英皇(即系而家嘅大鸿辉)打边炉喺12楼有间居然以冇时限作招徕,仲要收得好平,伏唔伏㗎?首先,拣汤底竟然可以免费变鸳鸯汤底,唔做焗住做小朋友,可以任性地要两个汤底噜!大胃拣咗沙嗲锅+ 咸菜猪肚粉肠锅,沙嗲汤底都几浓,猪肚汤又真系好多猪肚同腌菜㖞肉肉方面,可以好似点心纸咁样剔自己想食嘅款,当中大胃好推介滑牛、牛脷、双丸同鱼头。滑牛同牛脷好厚切,肉质肥美。鲮鱼球同墨鱼演打得好鲜嫩,唔会好实。鱼头有好多肉,骨胶原满满除咗打边炉,呢度其实主打点心放题,有大量点心任食,虾饺烧卖一定走唔甩,仲有咸点、包点、小碟同其他点心仲要份份又大件又香口,尤其小笼包都变大笼包咁,食落唔会得个实字,而系真系有水准嘅剔完纸仔,都仲可以出去自助区自理有唔同蔬菜、丸类、粉面、肉类、饺子等任攞,同样系好足料亦有小炒、猪脚姜、凤爪豆腐花、雪糕等等可以自己加料感觉翱翔大餐之际最最最正系饮料区有好多啤酒任饮,斋青岛都有支装同Gold版仲有其他牌子可以逐罐试,饮到餐厅收工为止都仲得

喺12楼有间居然以冇时限作招徕,仲要收得好平,伏唔伏㗎?

火锅任饮任食+点心

剔完纸仔,都仲可以出去自助区自理

有唔同蔬菜、丸类、粉面、肉类、饺子等任攞,同样系好足料

亦有小炒、猪脚姜、凤爪

豆腐花、雪糕等等可以自己加料

感觉翱翔大餐之际

最最最正系饮料区有好多啤酒任饮,斋青岛都有支装同Gold版

仲有其他牌子可以逐罐试,饮到餐厅收工为止都仲得
2024-10-30
火锅任饮任食+点心