2023-03-30
今日去亲戚屋企坐下,因为仲系饮食控制当中😂,想食得清淡d,就系附近揾到呢间点心铺试试😋。去食个阵正值下午茶时间有特惠,60蚊就已经包左3个自选点心同茶位,价钱算抵👍🏻。一如所见,餐厅装潢淡雅朴实,带住一丝丝旧式茶楼既风韵🕰,座位方面有散位同卡座,任君选择。今次我就点左3款都系蒸既点心,分别系棉花鸡🐔,牛肉球🐂以及系鲜竹卷🎋。点心来讲都系即叫即蒸既,所以落单后都需要d时间,呢个moment就叹住杯茶包普洱睇下电视新闻先。点心蒸好之后一次过3笼来晒,热气腾腾🍲,分量十足,绝对无话因为下午茶将价就货。首先讲下笼棉花鸡,鸡肉滑嫩鲜美,猪皮弹牙厚软,浸没系浓浓既汤汁之中,口感上乘🙆🏻♂️!再来系呢款鲜竹卷,鲜嫩既腐竹包裹住林林种种既素材,咬开口汤汁洋溢,素菜爽脆鲜嫩,素食者必点之选🤞🏻!最后就系个个都会点既牛肉球,念住同出面都系一样有普通发挥就收货。结果食落出人意表有惊喜!牛肉弹牙爽嫩,说明打肉个阵落粉唔多真材实料🤌🏻,蔬菜馅料更加系清爽脆口,食落无软柴既感觉,就算无gip汁之下已经非常鲜味🤟🏻!综合来讲呢间点心铺下午茶既性价比算高,食物质素有中价点心铺既水准不俗。但再睇返晚市价钱💸就同下午茶相
综合来讲呢间点心铺下午茶既性价比算高,食物质素有中价点心铺既水准不俗。但再睇返晚市价钱💸就同下午茶相比贵出一倍,CP值就跌W了,不过以社区内唯一一间点心铺来讲可以一试。