2016-01-09 1461 浏览
今日妈妈黎揾我食晏, 就去附近嘅厚和街食泰菜, 但间野排到呕, 于是乎呢就去附近睇吓有冇边间有位啦, 依, 呢间未试过㖞, 就试吓啦. 我哋被安排坐系收银机隔离, 我坐张凳系一张折凳, 坐得唔系太舒服, 谂住快食, 是但啦首先叫咗个煲仔饭, 好似呢间餐厅力推, 就试吓啦, 点知, 伏了! 腊肠超腍, 仲腍过用滚水白烚过嘅香肠咁, 啲鸡咬落去系梅DUR DUR嘅, 一啲都唔新鲜, 另外啲饭系削达达嘅, 呢个煲仔饭好唔掂! 我会比零分!另外我哋仲叫咗其他点心, 首先嚟咗个药膳凤爪, 食落都几好味, 凤爪炆得好腍 (呢个腍系正常呀) , 而且佢哋药膳汤都几足料, 重药味, 唔错!牛肉球, 望落新鲜, 食落亦都松化, 呢个有惊喜㖞!跟住再嚟一个虾饺王, 虾饺亦都系我好钟意食中餐用来做CONTROL EXPERIMENT 既点心, 呢个虾饺SIZE适中, 望落光鲜, 味道保持水准.跟住叫咗一个蜂巢糕, 好似唔系度度有得食㖞, 个样睇起上黎呢好似年糕, 咬落去有啲蜂蜜又有少少黑糖味, 唔太甜, 不过食落呢有啲立口, 我就觉得呢个一般啫. 整体而言, 除咗𠮶个煲仔饭之外, 其他点心都OK, 而呢度嘅

牛肉球, 望落新鲜, 食落亦都松化, 呢个有惊喜㖞!
整体而言, 除咗𠮶个煲仔饭之外, 其他点心都OK, 而呢度嘅店员嘅服务态度都几好, 我同佢回馈返个煲仔饭个质素, 佢亦都会话跟进一下 , 我觉得可以比多一次机会,

2016-01-04