2016-11-05
难得朋友放假,加上佢又喜欢食pancake,于是我地山长水远入左黎坚尼地城食点子。店舖装修简约,灯光柔和,绝对系聊天休闲的好地方难得入黎,当然要试下呢个出晒名嘅限时限量供应梳乎厘班戟 - $88⏳每日供应30份(3点、6点、9点各十份)等左30分钟,终于有得食啦!班戟好松软,有淡淡嘅蛋白味,口感算不算,不过味道一般,如果可以再香d就好!日式流心厚松饼 - 宇治绿茶配豆腐雪糕哗,呢个松饼竟然要等一个钟,真系吓亲😱完全无想过要等咁耐,一问之下,原来要焗晒所有班戟先开始焗松饼,所以要等一个钟,心谂有无搞错,呢间店嘅配套点解可以咁差?😵等到呆晒嘅松饼终于出场,流心程度不错,不过绿茶松饼竟然无乜绿茶味,整件松饼只食到粉浆味同蛋腥味,味道怪怪的,除此之外,其他味道完全食唔出,真系完全唔知食紧d乜,呢个松饼可以话完全系伏😫😫😫最后有一样要提嘅系,点解店员唔系落单时提醒每人需要order一件/一杯食品,要等我地等左30分钟后先同我地讲呢样野?时间就系金钱,点解唔早讲?
⏳每日供应30份(3点、6点、9点各十份) 等左30分钟,终于有得食啦!
班戟好松软,有淡淡嘅蛋白味,口感算不算,不过味道一般,如果可以再香d就好! 日式流心厚松饼 - 宇治绿茶配豆腐雪糕