2018-04-29
早前系同男朋友的1年半纪念日,查实我地都好钟意打边炉架,听朋友介绍话金朝阳呢度有间好有格调既边炉,一于黎试下啦! 一见到门口,已经好有格调,似高级西餐厅既格局。枱与枱之间空间感多,唔怕逼。打边炉既汤底都简左好耐🙈因为~每~款~都想试!最后简左贵妃锅,成份有当归、人参、桃胶、重点是所有材料酿入原只竹丝鸡内,好足料呀!店员介绍是话要等个汤滚起,就会帮忙剪开鸡件,等所有食材落入汤底,先好饮个汤。第一啖饮落去,同男朋友都互望比眼色,好饮!仔仔本身钟意饮汤,足吾足料,有无味精,一饮就知👍🏻我地一人饮左三碗🤣饮完汤,食物都随随端上。 细份量的蔬菜拼盘,如果二人食,份量都几多。 来一张全家福先😍安格斯牛肉粒,口感爽,渌大约3分钟就8成熟水饺系我地食任何火锅都会叫架,芹菜鲜虾水饺真系好正!惊喜既系鲜虾味无被芹菜味盖过,可想而知鲜虾系有几鲜甜😍手切安格斯肥牛,外型已经好吸引,碌10秒刚刚好,肉质睇相已知新鲜,肥瘦度平均!脆肉鲩鱼是我呢餐最爱既一碟,三个字: 鲜-爽-脆,绝对值得encore ! 依家打边炉除左环境外,更重要当然是食材既质素,呢餐一D都吾平,但就胜在环境同食材都鲜,值得!
饮完汤,食物都随随端上。
细份量的蔬菜拼盘,如果二人食,份量都几多。
来一张全家福先😍
安格斯牛肉粒,口感爽,渌大约3分钟就8成熟