2023-08-02
好耐冇食串烧,之前有经过太子呢间,见到几多人,所以bookmark咗,今日喺附近做完嘢,一于过嚟试吓!!餐厅主打各式串烧,亦都有唔同嘅小食、主食等等,有别传统串烧舖头,只有串烧,亦都提供唔同种类嘅嘢饮~~⭐️小食👉🏻 炸池鱼 $38池鱼仔炸得香脆,份量都几多,我同朋友赞不绝口,新鲜热辣,可以成条食落口,配埋芥末蛋黄酱,送酒一流。⭐️串烧👉🏻安格斯牛肋串 $26肉味几浓,如果唔食牛扒嘅话,食呢个可能会唔够喉,要一人嗌多几串👉🏻 盐烧烧牛舌芯 $48烧牛舌芯一串三件,简单用盐调味已经出色!外层烧得微微焦香,比起普通牛舌更加嫩同埋爽,甘腴可口,唔会干争争,好惹味。👉🏻厚烧玉子 $22呢个超正,外层炙得微焦,中间仲系软林林!👉🏻盐烧白鳝 $49白鳝好爽口,无骨,个皮烧到脆卜卜,推介推介!👉🏻西班牙黑毛猪肋串$30一粒粒有咬口!!!冇猪腩肉咁肥,怕肥但系又想叫猪肉可以叫呢个👉🏻阴公猪(烧猪腩)$30用咗冬阴功腌制,好特别!烧完之后,啲腩肉滴咗出嚟,咬落去Juicy。👉🏻烧鸡髀 $38好细心,一早已经切开一嚿嚿,方便进食,个皮烧到卜卜脆中间啲肉仲系好滑,好夹,如果大只啲嘅话就会好啲HAHA⭐️主食👉🏻顶
⭐️小食
👉🏻 炸池鱼 $38
⭐️串烧
👉🏻 盐烧烧牛舌芯 $48
👉🏻厚烧玉子 $22
呢个超正,外层炙得微焦,中间仲系软林林!
👉🏻盐烧白鳝 $49
白鳝好爽口,无骨,个皮烧到脆卜卜,推介推介!
👉🏻西班牙黑毛猪肋串$30
👉🏻阴公猪(烧猪腩)$30
👉🏻烧鸡髀 $38
⭐️主食
👉🏻顶级安格斯牛小排 $158
呢个睇过色泽就知无敌正,中间粉嫩粉嫩,多汁,加埋芥末,冇得输!!
👉🏻黑松露野菌鸡肉意粉 $108
系估唔到一间串烧舖头煮意粉都几唔错,意粉软硬适中,有好多鸡髀菇,黑松露都几香浓,而且份量非常多!!