十年前喺港大读书,食好西都要行好远,亦无冇咩好地方俾我同同学聚会,十年后呢日咁啱经过港大附近,见到呢间「炽工房 WOW Lab」,觉得装修几有特色,行工业风,决定入嚟一试,又觉得食物几出色,慨叹点解以前冇呢间餐厅俾我哋去拣呢?🥲🥲呢日我叫咗3号招牌脆鸡汉堡餐($78)有个滋味脆鸡汉堡,包薯条/牛油粟米,再有汽水。我加$12要多左个黑松露酱,再加$24要多杯青柠菠萝梳打。滋味脆鸡汉堡🍔🍔🍔竹炭黑色汉堡,黑色面包皮入口带点香脆,鸡扒则外脆内软,肉质十分幼嫩,而佢中间更夹住一块味道浓郁嘅薄脆芝士,同大量紫椰菜,令口感非常豊富。当然食汉堡少不了灵魂酱汁,个酱汁酸甜度刚刚好,令个鸡堡整体非常出色。薯条🍟🍟🍟最钟意厚切薯条,非常新鲜,配上浓浓嘅黑松露酱,非常满足。青柠菠萝梳打酸甜度刚好,感觉非常清新。店内亦有寄卖蛋糕,可惜当日已售罄🥺而家港大啲学生哥真系幸福啰👍👍👍炽工房地址:西环高街111号地舖

滋味脆鸡汉堡🍔🍔🍔

薯条🍟🍟🍟
最钟意厚切薯条,非常新鲜,配上浓浓嘅黑松露酱,非常满足。

青柠菠萝梳打
酸甜度刚好,感觉非常清新。

店内亦有寄卖蛋糕,可惜当日已售罄🥺

而家港大啲学生哥真系幸福啰👍👍👍

炽工房