2018-01-26
呢间泰国餐厅新开架!之前都有帮亲过荃湾分店,觉得几好味架!7点去到,排队拎飞拍得住对面元x寿司!餐牌上面啲相都整得好靓!入到去枱同枱中间啲位好窄,真系过100磅既都行唔到入去坐入面!叫完野食等左劲耐,起码20分钟啲野都未黎!冬阴公海鲜汤(小)$98味道不错,好岩香港人口味,因为泰国绝对唔会系咁既味!一啲都唔辣,香草味不太浓烈,材料方面不过不失,半只虾,一个青口,一块鱼,几块鱿鱼!叫左3样野,佢算最好!马拉盏炒椰菜苗 $85$85一碟菜真系好贵!仲要好咸,啲菜又硬,都唔知系啲菜唔靓系佢煮得衰!明炉乌头 $149最离谱就系呢条乌头!个碟太细!一郁上面啲料就跌!条鱼上既时候冻冰冰,啲水又冇办法盖到鱼面,倒汤落去左满泻出黎!搞左劲耐先热有得食!点知条鱼系十级唔新鲜!劲大阵怪味!我哥称之为泥味!总之难食!最后食左都冇1/3就叫佢收左佢,冇眼屎干净盲!今餐饭真系好差!最后都要比$338!超唔抵!一啲质素都冇!
冬阴公海鲜汤(小)$98
马拉盏炒椰菜苗 $85
明炉乌头 $149
今餐饭真系好差!最后都要比$338!超唔抵!一啲质素都冇!