去到叫左个手打牛肉芝士磨菇汉堡餐,配薯皇同纪念汽水,薯皇唔太咸都算ok,但系个主角汉堡包就真系唔得,块扒但系好干冇肉汁之余冇肉味,同M记块肉既质素冇大分别,唯一唔同既痕迹系太散,根本唔系一块整体既「肉饼」,可以讲话系冇肉应有既texture,我甚至质疑系手打定系用碎肉机/搞拌机整成既免治牛肉,因为块扒真系好唔得,已经要扣好多分,芝士又有d嫌佢落得太多,多到有种溜既感觉,甚至个酱都俾芝士cover晒,冇左果少少既酸味去消济同提升食欲,个包除左块肉要大大改善之外个用料既平衡都要改进,磨菇,比较上少,但系可以不理总括黎讲,个薯皇既正常系完全帮唔倒个包扣左既分数,如果俾得31蚊帮衬呢间野,either o系个都几污租既地方 or 外卖拎返屋企食不如去M记买餐食好过,起码块肉都好dd咁多多,就算一样,人地个地方都干净d,唔值得要用贵过M记既价钱去食同M记一样既野,我情愿佢做得更加好味收得更加贵,一系就平过M记(环境问题),而家高不成低不就,总之never again

2010-11-20
10 分钟 (外卖自取)