2011-02-15
今日系第一个同女朋友嘅情人节,原本谂住开开心心食餐饭庆祝,点知变成吵架收场!两个星期前已book咗枱,由于节日关系,佢哋分咗两段时间18:30和20:30! 20:30 准时到达,佢哋话清洁紧d枱,20min后叫我们上楼上,点知上到去点知上到去都要等多15min先有枱,相信节日关系,要等都无可口非,亦唔会怪佢!问题系坐下后一直无人来serve,无manual,连杯水都无!ok fine自己揾manual叫咗waiter过嚟take order,见佢哋take order 只系用脑记无笔无纸都知出事,其间都追过几次,一直话嚟紧,想再叫其他嘢食住先,点知个waiter话新嚟,英文又差又唔识讲中文,话叫人嚟帮,帮个waiter又系无纸斋用脑记,然后其他人又叫佢,只见每个waiter都好忙,走嚟走去用脑take order, 问题系到了22:05都系咩都无,枱面仍然连一杯水都无!女朋友饿到胃抽筋,仲哭出嚟!唯有立即走,去附近食河粉!女朋友只留低一句"从来都未试过情人节系咁"之后就回家,都宜家都仲未氹番佢,亦唔知可以同佢讲d咩!咁大个人都未试过咁"鱼",今次都算系第一次!真系好后悔book咗嚟间餐厅!各位如果想同女朋友分手,相信嚟间餐厅帮到你哋!唔想分手嘅请三思才好帮衬,千万别要再有小弟嘅唔开心经历!