2017-06-17
尖沙咀好似其实有好多隐世美食,今次有个朋友就带咗我黎呢间Candies Foodies。位处阁楼嘅Candies Foodies,行上门口条楼梯,即刻觉得间餐厅嘅装修好有格调!我地用$20 升级咗做套餐,同埋用咗$15换咗个餐汤做龙虾汤。先黎到嘅系碗龙虾汤-- 个汤十分creamy,有好浓郁嘅龙虾味,相当唔错! 👍🏻之后黎咗个跟餐嘅烟三文鱼沙律杯-- 沙律杯有大大块烟三文鱼,配埋酸酸地嘅sauce,十分开胃! 😯厚板海胆-龙虾忌廉汁意式烩饭$128-- 真系无睇错,黎到真系大大板海胆配埋个烩饭! 😆 海胆份量多,同个饭分开上,咁我就可以大啖大啖咁「pak 」啲海胆! 个烩饭都唔错! 有好浓嘅忌廉汁! 下次黎一定再试! 美国安格斯肉眼牛扒(9安士)$188-- 块肉眼扒煎得岩岩好,十分juicy ! 份量都唔细,大大块真系有9安士咁多!😂 焦糖炖蛋$28-- 甜品方面,就叫咗个炖蛋! 个焦糖面烧得岩岩好,唔会苦,又脆卜卜,相当惹味! 其实我一直都留意住铺头个个夹糖柜,最后问一问侍应,原来like 咗佢地个facebook page 就有得免费夹糖,咁就紧系拿拿声like 埋啦!🤣 正呀,
其实我一直都留意住铺头个个夹糖柜,最后问一问侍应,原来like 咗佢地个facebook page 就有得免费夹糖,咁就紧系拿拿声like 埋啦!🤣 正呀,最后食住糖咁走!