2023-06-08 176 浏览
𝑳𝒊𝒖 𝑳𝒊𝒂𝒏𝒈 𝑺𝒂𝒏 六両三-🍜 手打牛筋丸面🥢 牛三宝拼盘犹如置身九份一样嘅地道台湾餐厅!包括环境,食物质数都好似系台湾一样!由真·台湾人老板打理,所以食到嘅都系传统,正宗!六両三全港已有3间分店,包括尖沙咀、观塘、天后!长期排长龙,CP值高,环境坐得舒服٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و留意:充满川味嘅红烧汤系用10斤牛骨加药材熬30个钟!重点!唔加味精㗎!再加上「川味」,有微微辣味,更加惹味!牛丸控嘅我,一定唔会放过佢!一碗手打牛筋丸面,有6粒牛筋丸,份量够多已经够开心!仲要超juicy肉汁好丰富,仲好弹牙(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)而面更爽口,系粗面条,好挂汤添!牛三宝有牛腱、牛筋、牛肋条!食到嘅系骨胶原( ・᷄ὢ・᷅ ) 好淋!唔洗用牙咬就已经溶化!每件都好入味,真材实料呀!!📍G/F, Ashley Mansion, Ichang Street, TST#jcfoodgasm @6liang3
𝑳𝒊𝒖 𝑳𝒊𝒂𝒏𝒈 𝑺𝒂𝒏 六両三
🍜 手打牛筋丸面
🥢 牛三宝拼盘

由真·台湾人老板打理,所以食到嘅都系传统,正宗!

六両三全港已有3间分店,包括尖沙咀、观塘、天后!

牛三宝拼盘

#jcfoodgasm @6liang3