2024-11-19 424 浏览
平时同屋企人好钟意去六国酒店粤轩食晚饭🤗今晚趁朋友黎香港就带佢去食粤菜🤗人少少嗌左「黯然烧魂饭套餐」除左有佢特别钟意食既义烧、仲有小菜甜品添🤗依家推广价只系每位$388 (两位起)仲免菜芥及小食添😎主角粤轩黯然烧魂叉烧饭会有特别食法😬听店员介绍佢用左一只猪🐷只有两条既柳脢头肉经过两次烧烤而成😋煎至带㶶边日本蛋及口感烟韧泰国香米及紫洋葱粒混入少少猪油及带甜甜本地特色豉油🤤主厨以两大件叉烧上碗保留一定口感😊肉质软淋仲带好香玫瑰露味🤤凉拌花雕醉鸡卷🐥以鸡胸卷起再花雕酒腌制后蒸熟😊鸡胸一啲都唔鞋👍酒香四溢😍宫廷挂绿虾球 🍤新鲜弹牙既虾球爆炒后油光十足😬配菜甜豆系我最爱之一🥰松茸百合炖猪腱☺️清晰汤头搭配珍贵松茸和清爽的百合👍每啖都带出浓郁猪腱肉香☺️大理石椰汁糕以椰浆及竹炭制成😍嫩滑带椰香😜外观大理石纹理既美观又美味🤤千丝奶皇酥口感外脆内软既奶皇酥🤤馅料系浓郁的奶皇🥰入口好松脆😊微甜且口感丰富☺️

• 黯然销魂饭