2018-01-29 413 浏览
呢个系小编走上食评家的第一篇评论。星期六训到自然醒。2点几先自己一个出去食个出去食个饭。其实都唔知食咩好,一个人行咗去啱啱翻新完嘅将军澳中心,无话谂住食咩。行行下见水牌见到都有唔少新餐厅。好似无乜边间啱一个人食,最后见到间好似几特别嘅餐厅-玉子造屋。门口个餐牌望落去几吸引,可能新开,好多写住COMING SOON。入到去,个MENU都系写住试业中,唔系好多嘢拣。呢间餐厅故名思义系以蛋蛋做主题,身边件隔离枱食紧个猪扒蛋包饭,都几靓嘅。不过啱啱起身,好似劲Heavy咁,先叫咗杯芒果梳打同最后拣咗个黯然销魂饭 (日式叉烧蛋饭)试下。杯芒果梳打几得意,有啲芒果肉系底,同埋有块柠檬 (应该系装饰),望落去都几醒目。再来个日式叉烧蛋饭,老老实实,只蛋系嘅靓嘅,不过都系只煎双蛋。叉烧有啲姜味,ok嘅,可以Juicy啲。真系唔算好特别。反而我想赞一赞个豉油,甜甜地又有啲日式咩,同件事都几夹。之后就系用咗十二秒完成咗个饭,然后埋单黯然离去。
呢个系小编走上食评家的第一篇评论。

芒果梳打

日式叉烧蛋饭

之后就系用咗十二秒完成咗个饭,然后埋单黯然离去。
2018-01-20
$91.3 (午餐)
芒果梳打